Macarons-keksit

10.3.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Macarons-keksit

Leivo trendikkäitä macaronseja raikkaalla täytteellä.

Ainekset

20 kappaletta
1 3 munanvalkuaista
2 4 dl tomusokeria
3 100 - 150 g manteli- tai hasselpähkinäjauhetta
Täyte
1 200 - 300 g manteli- tai limecurd-tahnaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 366 g
Proteiinia 3 g 67 g
Rasvaa 6 g 113 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 576 11521
Energiaa kcal 138 2754

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vähän kerrallaan tomusokeri koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon manteli- tai hasselpähkinäjauhe.

Pursota seos suorapäisellä pursotinterällä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasakokoisiksi noin kahden euron kolikon kokoisiksi lanteiksi. Kypsennä 125–150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ota puolet macaronseista sivuun ja asettele paistopinta alaspäin tarjoiluvadille. Pursota pinnalle raikasta lemon- tai limecurd-tahnaa. Paina toiset puolikkaat päälle. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5