Luumupiirakka

25.9.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumupiirakka

Ainekset

10 annosta
Taikina
1 150 g voita tai margariinia
2 0,5 dl sokeria
3 4 dl vehnäjauhoja
4 3 - 4 rkl kylmää vettä
Voiteluun
1 1 keltuainen ja valkuainen
Täyte
1 8 - 10 isoa luumua
2 3 rkl voita tai margariinia
3 2 rkl perunajauhoja
4 0,75 dl fariinisokeria
5 1 tl kanelia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 326 g
Proteiinia 3 g 32 g
Rasvaa 13 g 129 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 1 090 10905
Energiaa kcal 261 2606

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa rasva pienemmiksi paloiksi. Sekoita yleis- tai monitoimikoneen kulhossa sokeri ja jauhot. Lisää rasva pienissä erissä koneen käydessä. Kun seos muuttuu ryynimäiseksi, lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.Kääri taikinapallo kelmuun ja nosta viileään puoleksi tunniksi.Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat pyöreiksi levyiksi. Nosta toinen taikina kaulinta apuna käyttäen piirasvuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja voitele kevyesti vatkatulla valkuaisella, jottei pohja kostu täytteestä liikaa. Nostele taikinapohjan päälle luumun puolikkaat, ripottele pinnalle rasvanokareet, perunajauhot, sokeri sekä kaneli. Nosta toinen taikinalevy vuoan päälle, painele reunat ja siisti veitsellä. Pistele pintaan höyryaukkoja haarukalla ja voitele piirakka vatkatulla keltuaisella.Paista piirakkaa 175 asteessa 40–45 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: luumu piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5