Luumukääretorttu

20.11.2014
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumukääretorttu

Luumumarmeladi tuo joulun maun kääretorttuun. Anna luumukääretortun vetäytyä hetki viileässä ennen leikkaamista. Tarjoa kahvin kera.

Ainekset

15 palaa
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 4 rkl vehnäjauhoja
4 3 rkl kaakaojauhetta
5 3 rkl perunajauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 1 liivatelehti
2 1 dl kuohukermaa
3 200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 3 rkl sokeria
5 2 rkl sitruunamehua
6 300 g (1 prk) luumumarmeladia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 365 g
Proteiinia 2 g 25 g
Rasvaa 7 g 108 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 718 10763
Energiaa kcal 171 2572

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

luumukääretorttu_tyoohje1

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele tasaiseksi.

luumukääretorttu_tyoohje2

2. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.

luumukääretorttu_tyoohje3

3. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.

luumukääretorttu_tyoohje4

4. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sokerin kanssa. Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen puristettu liivate. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.

luumukääretorttu_tyoohje5

5. Sekoita joukkoon marmeladi. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen.

luumukääretorttu_tyoohje6

6. Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna vetäytyä viileässä ennen leikkaamista.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kääretorttu luumu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5