Luumuinen possuvokki

22.3.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Luumuinen possuvokki

Ainekset

4 annosta
1 200 g nuudeleita
2 2 rkl öljyä
3 400 g maustamattomia porsaansuikaleita
4 1 punasipuli
5 300 g bataattia
6 1 tuore chilipalko
7 1 prk (430 g/ 270 g) parsapaloja nuppuineen suolaliemessä
Luumukastike:
1 2 tl tuoretta inkivääriraastetta
2 1 prk lasten luumusosetta
3 1,5 rkl sambal oelek -chilitahnaa
4 0,75 dl soijakastiketta
Lisäksi:
1 hienonnettua tuoretta korianteria (halutessasi)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 140 g
Proteiinia 25 g 99 g
Rasvaa 24 g 97 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 1 914 7658
Energiaa kcal 458 1830

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna punasipuli. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi tikuiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuumenna öljy vokkipannussa ja ruskista lihasuikaleita noin 5 minuuttia. Lihan tulee ruskistua, ei kiehua omassa nesteessään. Liota nuudeleita kuumassa vedessä 5 minuuttia. Valuta lävikössä. Lisää sipuli, bataatti, chili ja parsat lihan joukkoon ja jatka ruskistusta noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit joukkoon. Kuori ja raasta inkivääri kastiketta varten. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää vokkiin sekoitellen. Jatka vokkaamista, kunnes vihannekset ovat kypsiä, mutta rapeita ja kunnes nuudelit saavat hieman väriä. Tarkista maku, lisää soijakastiketta tarvittaessa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5