Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luksusmokkapalat

Fork and knife
30 Palaa
Fork and knife
30 Palaa
Mokkapalat voi pakastaa. Pakkaa ne esimerkiksi foliovuokaan yhteen kerrokseen, jotta ne eivät tartu toisiinsa.

Ainekset

2 dl
Vahvaa kahvia
200 g
Margariinia
3 dl
Sokeria
5 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta
3 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Maitoa

Kuorrutus

1/2 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
1 rkl
Pikakahvijauhetta
2 dl
Kuohukermaa
25 g
Margariinia
50 g
Pähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele rasva kuumaan kahviin. Mittaa sokeri, jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon. Lisää rasvaseos. Vatkaa munat ja maito puuhaarukalla taikinaan. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keksitasolla 15 minuuttia. Mittaa sokerit, pikakahvijauhe ja kerma kattilaan. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes kuorrutus sakeutuu. Lisää rasva nokareina ja levitä kuorrutus jäähtyneelle levylle. Koristele pähkinöillä. Leikkaa paloiksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

160

671

8,2 g

3,0 g

18,5 g

10,6 g

0,8 g

2,6 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vahvaa kahvia,

3 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria,

1 dl Fariinisokeria,

1 rkl Pikakahvijauhetta,

25 g Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli