Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipiiras

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

Taikina

3 dl
Grahamjauhoja
75 g
Margariinia tai voita
100 g
Raejuustoa

Täyte

300 g
Kypsennettyä lohifileetä (savu- tai uunilohi)
300 g
Raejuustoa
3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kermaa
1 rkl
Sinappia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Ruukku rucolaa
1 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista taikina sekoittamalla kaikki taikinan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakkataikina voidellun (noin 24 cm) irtopohjavuon pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Paloittele kypsä lohifilee.Sekoita kulhossa raejuusto, kananmunat, kerma, sinappi ja mausteet keskenään. Nosta piirakkavuokaan lohipalat ja asettele päälle rucola. Kaada päälle raejuusto-munaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.