Lohipiiras

25.2.2012
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohipiiras

Ainekset

10 annosta
Taikina
1 3 dl grahamjauhoja
2 75 g margariinia tai voita
3 100 g raejuustoa
Täyte
1 300 g kypsennettyä lohifileetä (savu- tai uunilohi)
2 300 g raejuustoa
3 3 kananmunaa
4 2 dl kermaa
5 1 rkl sinappia
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 1 ruukku rucolaa
9 1 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 126 g
Proteiinia 18 g 185 g
Rasvaa 19 g 191 g
Kuitua 2 g 23 g
Energiaa kJ 1 239 12389
Energiaa kcal 296 2961

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista taikina sekoittamalla kaikki taikinan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakkataikina voidellun (noin 24 cm) irtopohjavuon pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Paloittele kypsä lohifilee.Sekoita kulhossa raejuusto, kananmunat, kerma, sinappi ja mausteet keskenään. Nosta piirakkavuokaan lohipalat ja asettele päälle rucola. Kaada päälle raejuusto-munaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5