Lohipiirakka

20.12.2008
10 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohipiirakka

Herkullisen lohipiirakan täytteeksi tulee graavilohta, kananmunaa ja puuroriisiä.

Ainekset

8 annosta
Taikina:
1 250 g pehmeää margariinia
2 200 g maitorahkaa
3 4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 1,5 dl (raakaa) puuroriisiä
2 5 dl vettä
3 0,5 kalaliemikuutiota
4 5 kananmunaa
5 1 nippu tilliä
6 450 g siivutettua graavilohta
7 rouhittua mustapippuria
8 suolaa tarvittaessa
Voiteluun:
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 297 g
Proteiinia 20 g 158 g
Rasvaa 38 g 301 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 2 364 18912
Energiaa kcal 565 4520

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Taikinan valmistaminen

1. Valmista taikina: Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka ja jauhot. Älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutama tunti. Keitä puuroriisi liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja viipaloi munaleikkurissa. Hienonna tilli.

Taikinan kauliminen

2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa noin 1/2 cm:n paksuiseksi 28 x 38 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

Täytteiden levittäminen

3. Levitä taikinapohjalle puolet riisistä, puolet lohiviipaleista ja tilliä ja 2 kananmunan viipaleet. Toista toinen kerros samalla tavalla. Voit halutessasi maustaa kerrosten välejä kevyesti valkopippurilla ja suolalla.

Täytteen peittäminen päällyslevyllä

4. Kauli loput taikinasta hieman pienemmäksi levyksi ja nosta se täytteen päälle.

Pohjalevyn reunojen kääntäminen

5. Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn päälle ja sulje tiiviisti haarukalla painellen.

Piirakan voiteleminen

6. Voitele munalla ja pistele kuoreen muutama reikä höyryn ulospääsyä varten. Paista uunin alatasossa 200 asteen lämmössä noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5