Lohipatee

18.10.2006
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohipatee

Ainekset

8 annosta
1 700 g lohi- tai kirjolohifileetä
2 1 tl suolaa
3 4 munaa
4 2 dl kuohukermaa
5 1 rkl chilikastiketta
6 1 rkl tomaattisosetta
7 2 rkl perunajauhoa
8 0,25 tl jauhettua valkopippuria
9 2 rkl hienonnettua tilliä
Väliin
1 100 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
2 2 rkl hienonnettua tilliä
Koristeeksi
1 50 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
2 tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 24 g
Proteiinia 24 g 189 g
Rasvaa 26 g 204 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 399 11192
Energiaa kcal 334 2675

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa filee sentin levyisiksi viipaleiksi ja sen jälkeen leikkaa viipaleet paloiksi. Hienonna kala monitoimikoneessa suolan kanssa hienoksi. Lisää koneen käydessä munat yksitellen ja sen jälkeen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada puolet seoksesta leivinpaperilla vuorattuun reilun litran kokoiseen ja suorakaiteen muotoiseen vuokaan.Hienonna kylmäsavulohi pieneksi silpuksi. Nostele hienonnettu kylmäsavulohi sekä tilli massan keskelle pateen "sydämeksi". Levitä päälle loppu massasta. Kypsennä patee uunipannussa vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes seos on kiinteytynyt. Koristele patee kylmäsavuruusukkeilla ja tillillä. Tarjoa puolukkakastikkeen kanssa.

© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee patee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5