Lohilasagne

28.1.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohilasagne

Ainekset

6 annosta
1 250 g lasagnelevyjä
2 2 l vettä
3 1 rkl öljyä
Tomaattikastike:
1 1 prk valmista tomaattikastiketta
Kalatäyte:
1 400 g lohifileetä
2 400 g raejuustoa
3 1 kananmuna
4 150 g pakastepinaattia
5 2 dl juustoraastetta
6 1 rkl sitruunamehua
7 1 tl suolaa
8 0,25 tl mustapippurirouhetta
Pinnalle:
1 2 dl juustoraastetta
2 1 dl pinjansiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 201 g
Proteiinia 39 g 233 g
Rasvaa 28 g 169 g
Kuitua 3 g 17 g
Energiaa kJ 2 272 13633
Energiaa kcal 543 3258

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä lasagnelevyt pehmeiksi vedessä. Lisää lopuksi veteen öljyä, etteivät levyt tartu toisiinsa kiinni. Valmista sillä aikaa kalatäyte. Poista lohesta nahka ja ruodot. Kuutioi kala. Sekoita raejuuston joukkoon kalapalat, kananmuna, sulanut pinaatti, juustoraaste, sitruunamehu, suola ja mustapippurirouhe. Kaada lasagnelevyt siivilään. Levitä uunivuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta. Nosta lasagnelevyt kastikkeen päälle vuoan pohjalle vierekkäin. Annostele lohi-raejuustotäytettä levyjen päälle. Kaada seuraavaksi tomaattikastiketta. Nosta päälle uusi lasagnelevykerros ja tee uudet kerrokset kuten edellä, mutta jätä lasagnelevyt päällimmäisiksi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja pinjansiemenet. Peitä ruoka foliolla ja paista lasagnea uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Poista folio ja kypsennä vielä n. 15 minuuttia. Anna seistä hetki ja tarjoile salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5