Lohilaatikko eli laksloota

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohilaatikko eli laksloota

Ainekset

4 annosta
1 8 perunaa
2 450 g lohta
3 1 sipuli
4 1 tl suolaa
5 muutama maustepippuri
6 nippu tilliä
7 3 dl maitoa tai ruokakermaa
8 2 - 3 munaa
9 0,5 rkl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 95 g
Proteiinia 29 g 117 g
Rasvaa 20 g 78 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 632 6529
Energiaa kcal 390 1561

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Perkaa lohi ruodottomiksi ja nahattomiksi paloiksi. Viipaloi palat. Kuori ja hienonna sipuli.Lado matalaan uunivuokaan vuorotellen peruna- ja lohiviipaleita. Ripottele väliin suolaa, pippureita ja sipulia. Sekoita maito, munat ja jauhot vatkaten. Kaada seos muiden ainesten päälle. Liemen on peitettävä perunat niin, että vain päällimmäinen kerros jää näkyviin. Jos sitä on liian vähän, paina perunat liemeen tai lisää tilkka maitoa.Kypsennä vuokaa uunissa 175 asteessa tunnin ajan. Silppua päälle tuoretta tilliä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: laatikko lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5