Lohi-ruispiiraat

21.11.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohi-ruispiiraat

Ainekset

20 kappaletta
1 250 g margariinia
2 4 dl vehnäjauhoja
3 2 dl ruisjauhoja
4 ripaus suolaa
5 4 rkl kylmää vettä
Täyte
1 100 g purjoa
2 1 rkl öljyä
3 250 g lämminsavulohta
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 2 kananmunaa
7 1 dl ranskankermaa
8 1 dl maitoa
9 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 254 g
Proteiinia 6 g 126 g
Rasvaa 14 g 276 g
Kuitua 1 g 26 g
Energiaa kJ 836 16713
Energiaa kcal 200 3995

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi kylmä margariini, jauhot ja suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele pieni pala taikinaa voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohjat haarukalla ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota se öljyssä pannulla. Paloittele lohi. Lisää lohi- ja purjopalat vuokiin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita muna, ranskankerma, maito ja juustoraaste. Valuta seos vuokiin.

Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

 

Vinkki: Voit valmistaa piiraan myös yhteen isoon piirasvuokaan.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5