Lohi-purjopiirakka

19.5.2010
12 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohi-purjopiirakka

Ainekset

Pohja
1 100 g margariinia
2 2 dl vehnäjauhoja
3 0,5 tl leivinjauhetta
4 0,5 tl suolaa
5 3 rkl kylmää vettä
Täyte
1 150 g kylmäsavulohta
2 1 purjo (300 g)
3 1 rkl öljyä
4 1 dl ranskankermaa
5 1 dl ruokakermaa
6 2 kananmunaa
7 2 rkl hienonnettua tilliä
8 ripaus suolaa
9 ripaus mustapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 107 g
Proteiinia 58 g
Rasvaa 139 g
Kuitua 11 g
Energiaa kJ 8038
Energiaa kcal 1921

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pohja:

Sekoita pohjaa varten margariini, jauhot suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjaisen vuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytettä.

Täyte:

Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota purjoa öljytilkassa pannussa muutama minuutti. Hienonna tilli. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja ruokakerma sekaisin. Sekoita joukkoon tilli ja suolaa ja pippuria. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5