Linssipyörykät

21.9.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Linssipyörykät

Valmista maistuvat kasvispyörykät punaisista linsseistä. Linssipyörykät maistuvat vaikkapa tomaattikastikkeen ja pastan kera. Jos käytät gluteenittomia korppujauhoja, ohje on gluteeniton.

Ainekset

4 annosta
1 2,5 dl punaisia linssejä
2 1 sipuli
3 1 rkl öljyä
4 1 tl juustokuminaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 100 g cashewpähkinöitä
7 4 rkl korppujauhoja
8 2 rkl hienonnettua persiljaa
9 1 kananmuna
10 1 dl vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleimaemmental
Paistamiseen
1 rypsiöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 134 g
Proteiinia 24 g 96 g
Rasvaa 22 g 86 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 1 772 7089
Energiaa kcal 424 1694

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: rypsiöljyä

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Brunssi, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele linssit ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä juustokuminan kanssa. Rouhi cashewpähkinät monitoimikoneessa ja lisää joukkoon korppujauhot ja hienonnettu persilja sekä muna ja juustoraaste. Lisää linssit ja sipulit, pyöräytä tasaiseksi. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä ja siirrä vadille kuivumaan hetkeksi. Paista pyörykät öljyssä pannulla pyöritellen kauniin ruskeiksi. Tarjoa esimerkiksi tomaattikastikkeen ja pastan kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5