Linssi-riisitäytteiset paprikat

20.5.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Linssi-riisitäytteiset paprikat

Ainekset

4 annosta
1 1,5 dl riisiä
2 2 dl punaisia linssejä
3 3 valkosipulin kynttä
4 140 g pekonikuutioita
5 0,5 tl chilijauhetta
6 2 tl vasikanfondia
7 2 rkl omenaviinietikkaa
8 2 rkl oliiviöljyä
9 4 paprikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 51 g 204 g
Proteiinia 18 g 70 g
Rasvaa 21 g 83 g
Kuitua 8 g 31 g
Energiaa kJ 1 930 7718
Energiaa kcal 461 1845

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä riisi ja linssit kypsiksi pakkauksien ohjeiden mukaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekoni kuumalla pannulla, lisää loppuvaiheessa valkosipuli, riisi, linssit, chilijauhe, fondi ja etikka. Lisää oliiviöljy vähitellen. Paista noin 5 minuuttia. Leikkaa paprikoista "hattu" ja poista siemenkota. Täytä paprikat riisitäytteellä. Aseta hatut päälle. Nosta paprikat uunivuokaan ja kypsennä uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5