Linssi-papukastike

12.7.2016
15 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Linssi-papukastike

Linsseistä ja pavuista saa kasvisruokaan proteiinia.

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 1 porkkana
3 1 rkl rypsiöljyä
4 2 dl punaisia linssejä
5 1 prk (400/240 g) esikeitettyjä kidneypapuja
6 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
7 3 dl vettä
8 1 kasvisliemikuutio
9 2 valkosipulinkynttä
10 1 rkl fariinisokeria
11 1 tl savustettua paprikajauhetta
12 1 tl juustokuminaa
13 0,25 tl cayennenpippuria
14 0,5 tl suolaa
15 ripaus rouhittua mustapippuria
16 1 paprika

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 216 g
Proteiinia 24 g 98 g
Rasvaa 6 g 23 g
Kuitua 20 g 78 g
Energiaa kJ 1 556 6225
Energiaa kcal 372 1488

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori sipuli ja porkkana, kuutioi pieniksi. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä reilut 5 minuuttia. Huuhtele ja valuta linssit ja pavut, lisää pannulle tomaattimurskan kanssa. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää vesi, liemikuutio, murskatut valkosipulinkynnet, sokeri ja mausteet pannulle. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Pilko paprika ja lisää kastikkeeseen. Kuumenna ja lisää tarvittaessa vettä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5