Limettimarinoidut silakat

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Limettimarinoidut silakat

Ainekset

6 annosta
1 300 g silakkafileitä
2 5 dl vettä
3 2 tl suolaa
Marinadi:
1 1 dl öljyä
2 0,5 dl valkoista balsamiviinietikkaa
3 1 rkl sokeria
4 suolaa
5 1 tl roseepippuria
Lisäksi:
1 1 limetti ohueksi viipaloituna
2 3 rkl hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa, ruohosipulia)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 12 g
Proteiinia 8 g 48 g
Rasvaa 20 g 117 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 896 5377
Energiaa kcal 214 1285

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista fileistä nahka. Sekoita kulhossa etikka, vesi ja suola, kunnes suola on liuennut. Nosta silakat likoamaan etikka-suolaveteen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Valuta silakat. Sekoita marinadin ainekset ja nostele puhtaisiin purkkeihin kerroksittain silakkafileitä, limettiviipaleita, yrttejä ja marinadia. Silakat ovat valmiita nautittaviksi vuorokauden kuluttua, mutta ovat parhaimmillaan noin 2 päivän päästä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5