Limetti-juustokakku

25.2.2016
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Limetti-juustokakku

Juustokakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä leipomisen jälkeen. Kakku säilyy jääkaapissa 5 päivää. Voit tarjota kakun sellaisenaan tai marjakastikkeen kanssa.

Ainekset

10 palaa
1 200 g digestivekeksejä
2 150 g voita
3 4 rkl ruokosokeria
Täyte
1 600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 200 g ranskankermaa
3 1 rkl raastettua limetinkuorta
4 1 dl limettimehua
5 2 dl ruokosokeria
6 2 tl vaniljasokeria
7 4 munaa
8 2 rkl maissitärkkelystä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 39 g 390 g
Proteiinia 7 g 67 g
Rasvaa 40 g 395 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 2 269 22688
Energiaa kcal 542 5422

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna keksit joko monitoimikoneessa tai pane keksit muovipussiin ja murusta kaulimella painelemalla. Sekoita sokeri ja sulatettu voi keksimuruihin.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista 4–5 cm:n korkuiset. Pane pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää muut aineet ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä torttua uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

Katkaise uunista lämpö ja anna kakun vielä olla uunissa tunnin ajan. Tarjoa juustokakku seuraavana päivänä. Säilytä se jääkaapissa hyvin peitettynä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5