Limepiiraat lasissa

13.3.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Limepiirat lasissa

Raikas jälkiruoka jäljittelee klassisen lime-piirakan makumaailmaa. Laseihin kerrostetut jälkkärit valmistuvat ilman paistamista.

Ainekset

7 annosta
Limetäyte
1 3 limeä
2 2 - 3 rkl hunajaa
3 1 paketti (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
4 1 prk (397 g) makeaa kondensoitua maitoa
5 1 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
Keksimuru
1 10 digestivekeksiä
2 2 rkl margariinia
3 1 rkl inkivääriä raastettuna
Jogurtti-kermavaahto
1 2 dl vispikermaa
2 1 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
3 1 rkl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 172 g
Proteiinia 4 g 27 g
Rasvaa 26 g 182 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 1 460 10218
Energiaa kcal 349 2442

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (397 g) makeaa kondensoitua maitoa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Pese ja kuivaa limet. Raasta kuorten vihreä osa. Lämmitä limejä mikrossa 10–20 sekuntia.
  2. Purista mehu kulhoon ja sekoita hunaja joukkoon. Lisää kuoriraaste, tuorejuusto, kondensoitu maito ja 1 dl jogurttia. Vispaa seos kuohkeaksi, 5 minuuttia. Laita jääkaappiin maustumaan tunniksi.
  3. Murskaa keksit muovipussissa ja laita kulhoon. Sulata margariini ja raasta inkivääri. Sekoita ne keksimuruun. Jaa murut laseihin.
  4. Vaahdota kerma, lisää 1 dl jogurttia ja vaniljasokeri ja vispaa vielä hetki.
  5. Lusikoi limetäytettä keksimurun päälle ja pursota jogurtti-kermavaahtoa pinnalle.
Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5