Liharuukku

21.11.2011
29 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Liharuukku

Pippurisen liharuukun annetaan hautua uunissa pitkään.

Ainekset

6 annosta
1 800 g (2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita
2 1 sipuli
3 1 rkl öljyä
4 200 g pippurituorejuustoa
5 3 dl vettä
6 2 dl ruokakermaa
7 2 rkl soijakastiketta
8 (tuoretta timjamia)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 14 g
Proteiinia 32 g 189 g
Rasvaa 13 g 77 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 062 6373
Energiaa kcal 254 1523

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Ota lihasuikaleet noin tunniksi huoneenlämpöön. Kuori ja kuutioi sipuli.
  • Kuumenna loraus öljyä paistinpannussa. Ruskista lihasuikaleet öljyssä kahdessa erässä. Siirrä paistetut lihat uunin kestävään pataan tai vuokaan.
  • Ruskista sipulikuutiot pannulla öljytilkassa. Lisää joukkoon juusto ja vesi. Kuumenna seosta, kunnes juusto on täysin sulanut.
  • Sekoita juustoseos lihojen joukkoon uunipataan.
  • Hauduta lihapataa 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Sekoita joukkoon kerma ja soijakastike. Anna padan hautua vielä noin 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi tuoreella timjamilla.

 

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5