Lihariisipasteijat

20.10.2009
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihariisipasteijat

Ainekset

20 kappaletta
1 2 pakettia (à 500 g) voitaikinalevyjä
Jauheliha-riisitäyte:
1 250 g jauhelihaa
2 1 pieni sipuli
3 1 tl suolaa
4 1 tl paprikajauhetta
5 0,25 kpl rouhittua mustapippuria
6 2 dl keitettyä riisiä (2 dl vettä + 1 dl pitkäjyväistä riisiä)
7 1 kananmuna
8 50 g emmentaalijuustoraastetta
Voiteluun:
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 471 g
Proteiinia 7 g 140 g
Rasvaa 21 g 424 g
Kuitua 1 g 20 g
Energiaa kJ 1 304 26075
Energiaa kcal 312 6232

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Levitä taikinalevyt leivinpaperoidulle uunipellille ja jaa ne kahtia. Paista jauheliha ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteet. Anna jäähtyä. Sekoita jauhelihan joukkoon riisit, muna ja juustoraaste.Aseta jokaisen taikinapalan keskelle ruokalusikallinen täytettä. Taita toinen reuna täytteen päälle ja painele pasteijat haarukalla reunoilta kiinni. Voitele pasteijat munalla ja paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5