Lihapullat tomaatti-chilikastikkeessa

27.1.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihapullat tomaatti-chilikastikkeessa

Ainekset

5 annosta
1 0,75 dl kaurahiutaleita
2 0,75 dl vettä
3 400 g naudan jauhelihaa
4 1 muna
5 1 tl suolaa
6 1 tl basilikaa
7 1/4 tl rouhittua mustapippuria
8 Paistamiseen öljyä tai margariinia
Kastike:
1 1 prk (400 g) yrttitomaattimurskaa
2 2 rkl chilikastiketta
3 0,5 dl vettä
4 suolaa ja rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 38 g
Proteiinia 19 g 96 g
Rasvaa 6 g 29 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 674 3372
Energiaa kcal 161 806

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet veteen. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita mureketaikina huolellisesti tasaiseksi. Kaada kattilaan kastikkeen aineet ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta sillä välin, kunnes lihapullat paistuvat. Pyöritä mureketaikinasta märillä käsillä tasakokoisia lihapullia ja paista ne pienissä erissä pannulla. Ravistele pyöryköitä pannulla, jotta ne saavat kauniin tasaisen paistopinnan ja pyöreän muodon. Voit myös kypsentää lihapullat uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia. Nosta lihapullat tomaattikastikkeeseen ja tarjoile perunasoseen tai spagetin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5