Lihapullat puolukkamarmeladin kera

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihapullat puolukkamarmeladin kera

Lihapullat maistuvat puolukka-punasipulimarmeladin kera.

Ainekset

50 kappaletta
1 1 kananmuna
2 1,5 dl ruokakermaa
3 3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
4 750 g naudan jauhelihaa
5 1 sipuli
6 2 valkosipulinkynttä
7 2 tl suolaa
8 0,5 tl jauhettua maustepippuria
9 0,25 tl jauhettua neilikkaa
Puolukka-sipulimarmeladi
1 1 punasipuli
2 1 rkl rypsiöljyä
3 2 rkl vettä
4 200 g pakastepuolukoita
5 1,5 dl hillosokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 190 g
Proteiinia 4 g 175 g
Rasvaa 2 g 76 g
Kuitua 0 g 10 g
Energiaa kJ 180 9025
Energiaa kcal 43 2157

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista puolukkamarmeladi. Kuori ja hienonna punasipuli. Lämmitä kattilassa öljy ja kuullota sipulia kevyesti muutama minuutti. Lisää vesi, puolukat ja hillosokeri. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Seos kiinteytyy jäähtyessä.

Valmista lihapullataikina.Sekoita kulhossa muna ja ruokakerma. Leikkaa leivistä kuoret pois, hienonna sisukset ja lisää muna-kermaseokseen. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kauniin ruskeita. Nosta lihapullat heti lämpiminä kulhoon, jotta saat niistä ylimääräisen pellille valuneen rasvan pois. Tarjoile puolukkamarmeladin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5