Lihapulla-spagettivuoka

11.8.2018
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihapulla-spagettivuoka

Maukas, koko perheen herkkuruoka syntyy edellispäivänä keitetystä spagetista ja valmiista tai ylijääneistä lihapullista. Raasta vuokaan myös jääkaapissa pyörivät juurekset ja juustonkannikat.

Ainekset

4 annosta
1 6 - 7 dl keitettyä spagettia
2 300 g lihapullia
3 2 dl juuresraastetta (esim. porkkanaa, selleriä, lanttua)
4 1 rkl rypsiöljyä
5 1 prk (390 g) paseerattua tomaattia
6 1 dl ruokakermaa
7 1,5 dl juustoraastetta
8 1 lihafondikuutio
9 2 tl oreganoa
10 0,5 tl rouhittua mustapippuria
11 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 persiljaa tai basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 184 g
Proteiinia 22 g 90 g
Rasvaa 27 g 108 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 2 175 8699
Energiaa kcal 520 2079

Reseptitiedot

Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 200 asteeseen. Pätki spagetti. Puolita lihapullat halutessasi. Raasta juurekset. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
  • Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, kerma, 1 dl juustoraastetta, fondi, oregano, mustapippuri ja suola.
  • Levitä puolet spagetista uunivuokaan. Lisää juuresraaste ja puolet lihapullista. Kaada puolet tomaattikastikkeesta päälle. Nostele aineksia lusikalla niin, että kastiketta valuu myös vuoan pohjalle. Lisää loput spagetista, lihapullista ja tomaattikastikkeesta. Ripottele ½ dl juustoraastetta pinnalle.
  • Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Lisää yrttejä pinnalle.

Video

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5