Lihapiirakka

27.1.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihapiirakka

Perinteinen lihapiirakka syntyy valmiista lehtitaikinalevyistä, jauhelihasta ja riisistä.

Ainekset

10 annosta
1 1 paketti (600 g) isoa lehtitaikinalevyä
Jauhelihatäyte:
1 0,75 dl pitkäjyväistä riisiä
2 3 dl vettä
3 0,5 kasvisliemikuutio
4 1 iso sipuli
5 1 rkl öljyä
6 400 g jauhelihaa
7 1 punainen paprika
8 1 tl suolaa
9 2 tl paprikajauhetta
10 0,25 tl rouhittua mustapippuria
11 1 kpl kananmuna voiteluun

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 262 g
Proteiinia 12 g 123 g
Rasvaa 26 g 256 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 1 602 16019
Energiaa kcal 383 3829

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista täyte. Keitä riisi kasvisliemessä kypsäksi ja valuta huuhtomatta ylimääräinen neste pois. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa pannulla öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen paahtua. Poista paprikasta kanta sekä siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää paprika ja mausteet jauhelihaseokseen ja kääntele seosta hetken aikaa. Sekoita kypsennetty riisi ja jauhelihaseos keskenään ja anna seoksen jäähtyä täysin. Jaa taikinalevy niin, että toinen osa on kaksi kertaa suurempi kuin toinen. Nosta pienempi pala kaulimatta leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä sille jäähtynyt jauhelisariisiseos. Kauli hieman isompaa taikinapalaa jauhotetulla pöydällä ja nosta se piirakan päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat koristeeksi ja taita levyn reunoja hieman pohjan alle. Koristele pinta taikinareunoilla tai leikkaa saksilla koristeita pinnalle. Voitele piirakan pinta munalla ja paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa. Tarjoile salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5