Lihapiirakat

2.1.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihapiirakat

Ainekset

20 kappaletta
1 5 dl vettä
2 50 g hiivaa
3 5 dl vehnäjauhoja
4 2 tl suolaa
5 100 g margariinia
6 6 dl hiivaleipäjauhoja
Täyte
1 0,75 dl puuroriisiä (3/4 dl)
2 400 g naudan jauhelihaa
3 1 tl yrttimaustetta
4 1 tl mustapippuria
5 1 tl suolaa
Kypsentämiseen
1 1,5 l öljyä esim. auringonkukkaöljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 473 g
Proteiinia 7 g 146 g
Rasvaa 5 g 109 g
Kuitua 2 g 34 g
Energiaa kJ 727 14544
Energiaa kcal 174 3476

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin taikina. Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhot ja suola. Sekoita pehmeä margariini taikinaan sekä loput jauhoista. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla 30-40 minuuttia.

Valmista täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista jauheliha pannulla ja mausta se. Valuta riisistä vesi ja sekoita riisi jauhelihaan.

Muotoile taikinasta tanko ja jaa se ensin puoliksi ja sitten molemmat tangot 10 osaan. Kauli taikinapalat noin sentin paksuisiksi halkaisijaltaan 12 sentin kokoisiksi levyiksi. Aseta täytettä jokaisen levyn keskelle. Taivuta taikinan toinen puoli kanneksi ja painele reunat hesim. haarukalla huolellisesti kiinni. Kuumenna öljy valurautapadassa. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun taikinapala ruskistuu noin minuutissa.

Nosta muutama piirakka kerrallaan kypsymään kuumaan rasvaan. Käännä kerran paistamisen aikana. Nosta valumaan talouspaperille lautaselle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: jauheliha piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5