Liekkipiiras

27.7.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Liekkipiiras

Elsassilainen liekkipiiras eli flammkuchen on pizzan kaltainen, mutta helpompi herkku, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa.

Ainekset

8 palaa
1 4 dl vehnäjauhoja
2 0,5 tl suolaa
3 1 kananmunankeltuainen
4 1 dl vettä
5 2 rkl öljyä
Täyte
1 1 prk (150-200 g) ranskankermaa
2 0,25 tl (1/4 tl) suolaa
3 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
4 2 punasipulia
5 2 luumua
6 1 paketti (180-200 g) savukinkkua
7 1 rkl öljyä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 205 g
Proteiinia 8 g 62 g
Rasvaa 17 g 138 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 1 215 9719
Energiaa kcal 290 2323

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 250 asteeseen. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita toisessa astiassa keltuainen, vesi ja öljy. Sekoita keltuaisseos jauhoihin ensin haarukalla ja vaivaa taikina sitten nopeasti käsin tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Taikinan pitää olla kosteahkoa, mutta se ei saa tarttua käsiin. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi soikeaa, ohutta (3–4 mm) pohjaa.

Sekoita suola ja mustapippuri ranskankermaan. Kuori sipulit ja poista luumuista kivet. Viipaloi sipulit ja luumut. Levitä pohjille ranskankerma ja muut täytteet. Pirskottele öljyä pinnalle. Paista uunissa 8–10 minuuttia, kunnes piiraiden reunat tummuvat.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5