Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leivitetty leipäjuustosalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

200 g
Leipäjuustoa

Leivitys:

3 rkl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Muna
2 dl
Maissihiutaleita murskattuna

Paistamiseen:

Öljyä

Lisäksi:

Erilaisia salaatteja
1/2 kpl
Hunajamelonia
Tummia rypäleitä

Kastike:

200 g
Turkkilaista jogurttia
1 1/2 rkl
Currya
1 rkl
Hunajaa
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin kastike. Sekoita jogurtin joukkoon mausteet ja nosta viileään maustumaan salaatin valmistuksen ajaksi.Leikkaa leipäjuusto kolmioiksi ja kierittele ensin vehnäjauhoissa. Kasta sitten munaan, jonka rakenne on rikottu ja lopuksi hienoksi murskattuihin maissihiutaleisiin. Painele maissihiutaleet hyvin juuston pintaan. Paista öljyssä keskilämmöllä kauniin ruskeiksi. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle.Revi huuhdellut salaatit tarjoiluvadille ja nosta päälle kuorittu ja viipaloitu hunajameloni sekä rypäleet.Aseta juustokolmiot päälle ja tarjoa kastike erikseen tai kaada salaatin päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.1.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.