Laskiaisen sydänpullat

1.2.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Laskiaisen sydänpullat

Tässä laskiaispullat kaikilla herkuilla! Täytteenä on sekä hilloa että marsipaania.

Ainekset

10 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 dl sokeria
4 0,5 tl suolaa
5 2 tl kardemummaa
6 1 muna
7 8 dl vehnäjauhoja
8 100 g pehmeää voita tai margariinia
Voiteluun
1 1 muna
Täyte
1 150 g mantelimassaa
2 3 dl vispikermaa
3 1 rkl sokeria
4 1 tl vaniljasokeria
5 1 dl mansikka- tai vadelmahilloa
Pinnalle
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 59 g 589 g
Proteiinia 8 g 75 g
Rasvaa 10 g 103 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 510 15097
Energiaa kcal 361 3608

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tomusokeria

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaksi. Pyörittele palat pulliksi ja anna kohota leivinpaperilla päällystetyllä pellillä. Voitele pullat rikkivatkatulla munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Halkaise pullat jäähtyneinä. Voit halutessasi tehdä kansista muotilla sydämen malliset. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Pane pohjan päälle mantelimassaviipale. Pursota tai lusikoi päälle kermavaahtoa ja valuta pinnalle hilloa. Nosta pullien päälle kannet ja tupsauta pinnalle tomusokeria.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5