Lasimestarin lohi

8.11.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lasimestarin lohi

Upota lasimestarin mausteliemeen lohipaloja. Pirteä etikkaliemi sopii mainiosti rasvaisen kalan maustajaksi.

Ainekset

8 annosta
1 400 g lohifileetä
2 1 punasipuli
Mausteliemi
1 5 dl vettä
2 2 dl sokeria
3 1,5 dl väkiviinaetikkaa
4 2 rkl suolaa
5 1 tl kokonaisia maustepippureita
6 1 tl kokonaisia valkopippureita
7 1 tl sinapinsiemeniä
8 1 laakerinlehti
9 1 porkkana

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 177 g
Proteiinia 10 g 76 g
Rasvaa 7 g 54 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 803 6424
Energiaa kcal 192 1535

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Valmista ensin mausteliemi. Kiehauta kattilassa kaikki liemen aineet porkkanaa lukuun ottamatta. Kuori ja viipaloi porkkana. Laita viipaleet liemeen ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä, noin 6 minuuttia. Jäähdytä liemi.
  • Poista lohesta ruodot ja nahka. Kuori ja viipaloi punasipuli.
  • Leikkaa kala noin 2 cm:n kuutioiksi. Laita kalapalat ja sipulirenkaat lasipurkkiin. Kaada mausteliemi porkkanoineen päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vinkki Voit maustaa liemen muutamalla piparjuuriviipaleella tai teelusikallisella kokonaisia neilikoita.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5