Lanttulisäke

17.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

1 1 pieni lanttu
2 1 rkl vettä
3 2 rkl öljyä
4 1 prk (1,2 dl) smetanaa
5 suolaa ja valkopippuria
6 1 nippu ruohosipulia silputtuna

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 10 g
Proteiinia 4 g
Rasvaa 78 g
Kuitua 3 g
Energiaa kJ 3115
Energiaa kcal 745

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele lanttu ja kuori palaset. Viipaloi ne sitten noin 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi kulhoon, joka kestää mikroaaltouunin. Lisää kulhoon ruokalusikallinen vettä.Kuumenna paloja peitettynä täydellä teholla 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä. Kaada viipaleet sitten monitoimikoneen kulhoon ja jauha karkeak si rakeeksi. Tähän asti voit tehdä työn myös edellisenä päivänä.Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja kypsennä lanttuseos siinä sekoittaen ja hiukan ruskistaen lopullisesti. Sekoita edelleen, ja lisää smetana ja mausteet. Tarjoa sianlihan lisänä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: lanttu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5