Lanttukukot

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lanttukukot

Ainekset

4 annosta
1 400 g ruis-perunataikinaa (pakaste)
Täyte:
1 250 g lanttua
2 4 viipaletta pekonia
3 2 rkl siirappia
4 0,5 tl suolaa
5 0,5 dl voi- tai margariinisulaa voiteluun

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 56 g 226 g
Proteiinia 10 g 38 g
Rasvaa 42 g 169 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 2 690 10761
Energiaa kcal 643 2572

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja leikkaa lanttu pieniksi kuutioiksi. Hienonna pekonit pieniksi. Jaa sulatettu taikinapala neljään osaan. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Älä kauli liian ohuiksi. Nosta levyjen keskelle kerroksittain lanttukuutioita ja hienonnettua pekonia. Mausta siirapilla ja suolalla. Leikkaa neljä viistoviiltoa taikinalevyjen reunoihin ja käännä taikina täytteen päälle. Tasoita saumat sileiksi käsin veden avulla. Käännä kukot ympäri niin, että saumat jäävät alapuolelle. Muotoile kukot käsillä kauniin soikeiksi. Kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia. Sivele kypsentämisen aikana rasvalla. Tarjoile lämpiminä. Leikkaa kansi auki tarjolle tuotaessa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: lanttu piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5