Lampaanviulu

27.3.2006
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lampaanviulu

Ainekset

10 annosta
1 2,5 kg lammaspaistia
2 1 paistopussi tai muu suuri pussi marinoimista varten
3 1 paistopussi paistamista varten
4 10 valkosipulinkynttä
5 2 tl mustapippuria
6 2 tl minttua
7 2 tl rosmariinia
8 2 tl timjamia
9 2 tl basilikaa
10 1 tl oreganoa
11 5 dl jogurttia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 27 g
Proteiinia 49 g 492 g
Rasvaa 35 g 353 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 2 190 21900
Energiaa kcal 523 5234

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata pakastettu paisti hitaasti jääkaapissa. Varaa sulamiseen n. 2 vrk. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Tee paistiin viiltoja ja työnnä valkosipuliviipaleet lihan sisään. Sekoita suola ja yrttimausteet keskenään, hiero ne lihan pintaan ja työnnä osittain myös viiltoihin. Nosta paisti pussiin ja kaada jogurtti päälle. Sekoittele ja anna marinoitua 2 vrk jääkaapissa. Käännä pussia marinoimisen aikana.

Ota paisti huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Ota paisti pussista. Siirrä paisti uuteen paistopussiin, sulje pussi ja leikkaa yhteen kulmaan saksilla ilma-aukko. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia 125 asteessa, kunnes sisälämpö on 75-82 asetta.

Avaa pussi ja ota paistoliemi talteen jos haluat valmistaa siitä kastikkeen. Peitä paisti foliolla ja anna levähtää ennen leikkaamista. Valmista kastike paistoliemestä ja kermasta. Suurusta suurusteella tai vehnäjauhoilla. Lampaanviulun kanssa voit tarjoilla esimerkiksi rosmariinilla maustettua riisiä sekä minttuhyytelöä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5