Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lämminsavulohi-pinaattipiirakka

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

1 kpl
(380 g) pyöreä suolainen pakastepiirakkataikina

Täyte

300 g
Lämminsavulohta
75 g
Tuoretta pinaattia
1 1/2 dl
Kermaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Juustoraastetta
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuokaan (halk. n. 28 cm). Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Poista lohesta ruodot ja nahka. Paloittele vuokaan. Huuhtele pinaatit. Poista varret ja paksuimmat lehtiruodit. Höyrytä pinaattia muutama minuutti.

Purista pinaatti kuivaksi ja levitä vuokaan. Sekoita kerma, munat, juustoraaste ja suola. Valuta munaseos piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

98

408

8,2 g

4,8 g

4,0 g

0,6 g

0,4 g

2,2 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

300 g Lämminsavulohta,

75 g Tuoretta pinaattia,

2 dl Juustoraastetta,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli