Lämmin raitajuuri-chorizosalaatti

24.8.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämmin raitajuuri-chorizosalaatti

Salaatin makupalettia värittävät makeaksi paahtunut raitajuuri, rapea lehtikaali, lempeät kikherneet ja suolainen chorizo.

Ainekset

4 annosta
1 4 raitajuurta
2 1 pussi (200 g) lehtikaalia
3 1 punasipuli
4 1 paketti (290/175 g) kikherneitä
5 1 paketti (130 g) chorizoviipaleita
6 3 rkl öljyä
7 1 rkl hunajaa
8 2 tl kuivattua rosmariinia
9 1 tl suolaa
Kastike
1 1 valkosipulinkynsi
2 0,5 sitruunan mehu
3 1 paketti (200 g) fetaa
4 1 dl maustamatonta jogurttia
5 2 rkl öljyä
6 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 88 g
Proteiinia 23 g 93 g
Rasvaa 43 g 172 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 2 359 9437
Energiaa kcal 564 2255

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele raitajuuret. Pilko lehtikaali. Leikkaa sipuli reilunkokoisiksi suikaleiksi. Valuta kikherneet. Yhdistä kasvikset ja chorizoviipaleet isossa vuoassa tai pellillä. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet joukkoon. Paahda 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, sekoita välillä.

Kuori ja hienonna valkosipuli, purista sitruunan mehu. Yhdistä kastikkeen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella. Tarjoa lämpimän salaatin kanssa.

Vinkki: Voit korvata chorizon meetvurstilla.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5