Lämmin peruna-porkkanasalaatti

4.7.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämmin peruna-porkkanasalaatti

Ainekset

4 annosta
1 500 g uusia perunoita
2 1 nippu uusia porkkanoita
3 2 punasipulia
4 0,5 sitruunaa
5 50 g rucolaa
Kastike:
1 3 murskattua valkosipulinkynttä
2 3 rkl öljyä
3 2 rkl hunajaa
4 ripaus suolaa
5 ripaus mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 143 g
Proteiinia 4 g 14 g
Rasvaa 11 g 43 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 1 080 4322
Energiaa kcal 258 1033

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese perunat ja puolita suurimmat. Puhdista porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa punasipulit neljään osaan. Pese sitruunanpuolikas huolella ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Kaada kasvispalat leivinpaperin päälle pellille. Sekoita kastike ja valuta käännellen kasvispalojen joukkoon. Kypsennä uunin alatasolla 200 °C:ssa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Anna jäähtyä muutama minuutti. Levitä rucola tarjoiluvadille. Kaada kasvisseos päälle. Tarjoa lämpimänä.

Teksti:
© SOK
Avainsanat: peruna porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5