Lämmin juures-ohrasalaatti

22.2.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämmin juures-ohrasalaatti

Juureksista, ohrasta ja pinjansiemenistä syntyy monikäyttöinen herkku, joka maistuu niin omana aterianaan tai vaikkapa kanan kanssa lisäkkeenä. Tuore rucola ja sitruunainen kastike korostavat juuresten lempeää makua.

Ainekset

4 annosta
1 1 palsternakka
2 2 porkkanaa
3 pala lanttua
4 2 rkl oliiviöljyä
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 2 dl täysjyväohraa
8 5 dl kasvislientä
9 1 pussi pinjansiemeniä (70 g)
10 100 g rucolasalaattia
Kastike
1 0,5 sitruunan mehu
2 2 rkl oliiviöljyä
3 1 rkl omenaviinietikkaa
4 1 rkl vaahterasiirappia
5 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 159 g
Proteiinia 9 g 36 g
Rasvaa 25 g 100 g
Kuitua 8 g 31 g
Energiaa kJ 1 767 7069
Energiaa kcal 422 1689

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi juurekset. Siirrä juurekset uunipellille. Pirskota oliiviöljy juuresten päälle. Mausta kevyesti. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Keitä ohra kasvisliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nostele tarjoiluvadille rucolasalaatti. Asettele päälle lämpimät juurekset ja paahdetut pinjansiemenet. Pirskota kastike päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5