Lämmin bataatti-punajuurisalaatti ja jogurttikastike

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämmin bataatti-punajuurisalaatti ja jogurttikastike

Ainekset

4 annosta
1 1 (500 g) bataatti
2 2 punajuurta
3 2 rkl oliiviöljyä
4 suolaa ja rouhittua mustapippuria
5 100 g rucolasalaattia
Jogurttikastike:
1 1,5 dl turkkilaista jogurttia
2 2 tl sitruunamehua
3 1 tl kuivattua minttua
4 suolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria
5 3 rkl hienonnettua tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 103 g
Proteiinia 4 g 14 g
Rasvaa 10 g 39 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 869 3477
Energiaa kcal 208 831

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi bataatti ja punajuuret. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle ja lorauta päälle öljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, viipaleiden paksuudesta riippuen. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Levitä hieman jäähtyneet juuresviipaleet lautasille ja nosta päälle keko rucolaa. Tarjoile jogurttikastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5