Kynsilaukkasämpylät

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kynsilaukkasämpylät

Ainekset

12 kappaletta
1 3 dl vettä
2 25 g hiivaa
3 1 tl suolaa
4 2 rkl öljyä
5 2 valkosipulin kynttä
6 3 dl neljänviljan hiutaleita
7 4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Päälle:
1 1 kananmuna
2 1 dl auringonkukansiemeniä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 247 g
Proteiinia 6 g 69 g
Rasvaa 7 g 88 g
Kuitua 2 g 27 g
Energiaa kJ 720 8646
Energiaa kcal 172 2066

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Murskaa joukkoon valkosipuli. Lisää hiutaleet ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja jaa se 12 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5