Kylmä tomaatti-kurkkukeitto

24.6.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kylmä tomaatti-kurkkukeitto

Ainekset

2 annosta
1 1 kurkku
2 2 tomaattia
3 0,5 sipulia
4 3 dl tomaattitäysmehua
5 1 rkl valkoviinietikkaa
6 2 rkl oliiviöljyä
7 0,75 tl suolaa
8 ripaus sokeria
9 ripaus rouhittua mustapippuria
10 1 - 2 dl kivennäisvettä
11 1 rkl silputtua basilikaa
Tarjoiluun ja koristeeksi
1 1 tomaatti
2 pala kurkkua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 30 g
Proteiinia 3 g 6 g
Rasvaa 14 g 29 g
Kuitua 6 g 13 g
Energiaa kJ 884 1769
Energiaa kcal 212 423

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja paloittele kurkku. Huuhtele tomaatit, poista niistä kovat kannat ja halutessasi siemenet. Paloittele tomaatit. Kuori ja silppua sipuli.

Mittaa tehosekoittimeen paloitellut kasvikset, tomaattimehu, etikka ja öljy. Pyöräytä tasaiseksi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää lopuksi kivennäisvesi ja basilika.

Siirrä keitto jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria. Viimeistele keitto tomaatti- ja kurkkukuutioilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kurkku tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5