Kurpitsasäilyke

6.11.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kurpitsasäilyke

Säilytä kurpitsasäilyke viileässä. Pikkelssi säilyy jääkaapissa useita kuukausia. Nauti liha- tai kanaruokien kanssa.

Ainekset

1 1,5 l kurpitsalastuja, -kuutioita tai -suikaleita
2 2 isoa sipulia suikaleina
3 1 punainen paprika suikaleina
4 2 dl vettä
5 2 dl väkiviinaetikkaa
6 0,75 dl sokeria
7 1 kanelitanko tai tähtianis
8 2 tl sinapinsiemeniä
9 3 valkosipulinkynttä viipaleina

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 132 g
Proteiinia 22 g
Rasvaa 3 g
Kuitua 50 g
Energiaa kJ 3003
Energiaa kcal 718

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Kuori kurpitsa ja poista sisältä siemenet. Leikkaa kurpitsa lastuiksi, kuutioiksi tai suikaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi paprika.

Laita vesi, väkiviinaetikka, sokeri, kanelitanko tai tähtianis, sinapinsiemenet ja kuoritut, viipaloidut valkosipulinkynnet kattilaan ja kiehauta. Lisää muut ainekset ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Jaa ainekset lasipurkkiin tai purkkeihin ja sulje kannet.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: kurpitsa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5