Kuorrutetut donitsit

18.4.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuorrutetut donitsit

Leivinjauheella kohotetut donitsit syntyvät nopeasti. Pyöräytä valmiit donitsit pelkässä sokerissa tai viimeistele lempikuorrutteellasi.

Ainekset

20 kappaletta
1 1 sitruunan kuori
2 7 dl vehnäjauhoja
3 2 tl leivinjauhetta
4 2 tl kardemummaa
5 2 tl vaniljasokeria
6 0,5 tl suolaa
7 50 g pehmeää voita tai margariinia
8 1 dl sokeria
9 2 kananmunaa
10 1 dl kermaa
11 1 dl maitoa
Lisäksi
1 1 l rypsiöljyä
Sitruunainen salmiakkitoffeekuorrutus
1 1 pussi (168 g) salmiakkitoffee-karamelleja (Hopeatoffee)
2 15 Turkinpippuri-makeista
3 1 sitruunan kuori
4 1,5 dl kuohukermaa
Suolakinuskikuorrutus
1 2 dl kermaa
2 1 dl fariinisokeria
3 0,5 dl kidesokeria
4 1 rkl voita
5 1 tl vaniljasokeria
6 0,25 tl (1/4 tl) hiutalesuolaa
7 1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
Kahden suklaan kuorrutus
1 200 g taloussuklaata
2 100 g voita
3 2 rkl vaaleaa siirappia
4 50 g valkosuklaata

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 580 g
Proteiinia 4 g 71 g
Rasvaa 8 g 159 g
Kuitua 1 g 16 g
Energiaa kJ 849 16974
Energiaa kcal 203 4057

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: sitruunan kuori, rypsiöljyä

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita jauhot, leivinjauhe, mausteet ja sitruunan kuori kulhossa keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri toisessa kulhossa. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Yhdistä kerma ja maito keskenään. Sekoita jauhot ja kerma-maitoseos taikinaan.

Jauhota työalusta ja kauli tai taputtele taikina noin 1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä kiekkoja esimerkiksi juomalasilla (Ø 7–8 cm). Paina kunkin kiekon keskelle sormella reikä ja levitä sitä hieman suuremmaksi.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Tarkista öljyn lämpötila mittarilla tai vaalealla leipäpalalla. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Käytä donitsien käsittelyyn reikäkauhaa tai kahta lusikkaa. Kypsennä 2–3 donitsia kerrallaan öljyssä noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsennystä 1–2 minuuttia. Nosta donitsit talouspaperin päälle valumaan. Kuorruta jäähtyneinä.

 

Sitruunainen salmiakkitoffeekuorrutus

Kuori salmiakkitoffee-karamellit kääreistään pinnoitettuun kattilaan odottamaan. Murskaa turkinpippurit paksussa muovipussissa esimerkiksi lihanuijalla tai vasaralla. Pese sitruuna ja vuole kuoren keltaisesta osasta suikaleita sitrusraudalla tai kuorimaveitsellä. Leikkaa leveät suikaleet ohuemmiksi.

Kaada kerma toffeiden joukkoon kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen noin 10–15 minuuttia tai kunnes toffeet ovat täysin liuenneet ja kuorrute sopivan sakeaa. Lisää noin 2/3 turkinpippurirouheesta. Kaada kuorrute kulhoon.

Kasta donitsit nopeasti kuorrutteeseen. Voit myös valuttaa kuorrutuksen lusikalla donitsien päälle. Ripottele pinnalle turkinpippurirouhetta ja sitruunankuorisuikaleita.

 

Suolakinuskikuorrutus

Mittaa kerma sekä fariini- ja kidesokeri kattilaan. Keitä kinuskia hiljalleen noin 15 minuuttia (110-asteiseksi). Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi, vaniljasokeri ja suola kinuskiin. Anna jäähtyä haaleaksi.

Valuta kinuski donitsien päälle. Ripottele pähkinärouhetta pinnalle.

 

Kahden suklaan kuorrutus

Paloittele suklaa ja voi pieneen kattilaan. Lisää siirappi. Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kasta donitsit kuorrutteeseen tai valuta kuorrute lusikalla donitsien päälle.

Sulata valkosuklaa ja lusikoi se tukevaan muovipussiin. Anna suklaan jähmettyä jonkin verran, leikkaa pussin toiseen kulmaan pienenpieni reikä ja pursota valkosuklaaraitoja tumman suklaakuorrutuksen päälle.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
Avainsanat: pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5