Kuorrutettu punajuurikakku

21.10.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuorrutettu punajuurikakku

Ainekset

12 palaa
1 2 punajuurta
2 150 g margariinia
3 3 kananmunaa
4 1 dl sokeria
5 1 dl ruokokidesokeria
6 2 dl vehnäjauhoja
7 1 dl kaakaojauhetta
8 2 tl leivinjauhetta
9 0,25 tl suolaa
10 ripaus kanelia
Kuorrute
1 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
2 100 g margariinia
3 3 dl tomusokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 459 g
Proteiinia 5 g 64 g
Rasvaa 23 g 279 g
Kuitua 2 g 21 g
Energiaa kJ 1 605 19257
Energiaa kcal 384 4603

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen margariinin kanssa. Sekoita joukkoon raastetut punajuuret. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai -pellille (25 x 35 cm). Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Vatkaa mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Leikkaa annospaloiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5