Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuningattaren viinietikka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
496 Kappaletta
Fork and knife
496 Kappaletta
Kuningataretikan valmistus on superhelppoa! Marjoilla ja omenaviinietikalla täytetty purkki saa tekeytyä ikkunalaudalla pari viikkoa. Vie lahjaksi tai pirskottele parhaisiin salaatteihin.

Ainekset

2 dl
Vadelmia
2 dl
Mustaherukoita
4 dl
Omenaviinietikkaa
Mustaherukanlehtiä, halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista marjat. Pane ne noin litran vetoiseen lasipurkkiin. Lisää halutessasi muutamia huuhdottuja mustaherukanlehtiä. Kaada omenaviinietikka päälle.

2 dl
Vadelmia
2 dl
Mustaherukoita
Mustaherukanlehtiä, halutessasi
4 dl
Omenaviinietikkaa
2

Sulje tölkki ja aseta se ikkunalaudalle. Anna viinietikan tekeytyä huoneenlämmössä 2 viikkoa.

3

Siivilöi etikka, kaada pulloon ja laita jääkaappiin. Pirskottele kuningataretikkaa sellaisenaan salaatille tai mausta sillä salaatinkastikkeet. Etikka säilyy jääkapissa noin kaksi kuukautta.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2018
|
Muokattu: 26.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

0

2

0,0 g

0,0 g

0,0 g

0,0 g

0,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Mustaherukanlehtiä, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli