Kuningattaren viinietikka

9.7.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuningattaren viinietikka

Kuningataretikan valmistus on superhelppoa! Marjoilla ja omenaviinietikalla täytetty purkki saa tekeytyä ikkunalaudalla pari viikkoa. Vie lahjaksi tai pirskottele parhaisiin salaatteihin.

Ainekset

1 2 dl vadelmia
2 2 dl mustaherukoita
3 4 dl omenaviinietikkaa
4 mustaherukanlehtiä, halutessasi

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 14 g
Proteiinia 2 g
Rasvaa 1 g
Kuitua 10 g
Energiaa kJ 688
Energiaa kcal 165

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Puhdista marjat. Pane ne noin litran vetoiseen lasipurkkiin. Lisää halutessasi muutamia huuhdottuja mustaherukanlehtiä. Kaada omenaviinietikka päälle.
  • Sulje tölkki ja aseta se ikkunalaudalle. Anna viinietikan tekeytyä huoneenlämmössä 2 viikkoa.
  • Siivilöi etikka, kaada pulloon ja laita jääkaappiin. Pirskottele kuningataretikkaa sellaisenaan salaatille tai mausta sillä salaatinkastikkeet. Etikka säilyy jääkapissa noin kaksi kuukautta.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5