Kukkakaali-jauheliharisotto

23.3.2018
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukkakaali- jauheliharisotto

Valmista vanhanajan jauheliharisotto tämän päivän tyyliin kukkakaalista. Herne-maissi-paprikasekoitus takaa nostalgian.

Ainekset

4 annosta
1 1 (500 g) kukkakaali
2 1 sipuli
3 1 paketti (400 g) jauhelihaa
4 3 rkl öljyä
5 1 tl jauhelihamaustetta
6 1 tl paprikajauhetta
7 0,5 tl suolaa
8 1 dl vettä
9 1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
10 0,5 ruukkua persiljaa hienonnettuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 50 g
Proteiinia 23 g 93 g
Rasvaa 28 g 112 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 648 6593
Energiaa kcal 394 1576

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Halkaise kukkakaali ja leikkaa veitsellä pieneksi muruksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ruokalusikallisessa öljyä. Mausta jauhelihamausteella, paprikalla ja suolalla. Laita ruskistettu jauheliha pannulta sivuun odottamaan.
  4. Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja ruskista sipulit. Sekoita joukkoon kukkakaalimuru ja paista 2 minuuttia. Lisää vesi ja herne-maissi-paprika. Kiehauta ja kypsennä 5–8 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi kypsä jauheliha ja hienonnettu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Vinkki: Oikaise ja käytä sipulin tilalla desi pakastesipulikuutioita.

Video

Teksti:
Kuvat: Anssi Vuohelainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5