Kolmen kerroksen salaattikakku

15.3.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kolmen kerroksen salaattikakku

Voileipäkakun sukulainen, raikkaista kasviksista ja maukkaasta vuohenjuustosta koottu salaattikakku, on kevään juhlapöydän kuningatar.

Ainekset

14 annosta
1 12 viipaletta ruispaahtoleipää
2 0,5 dl kasvislientä
Vuohenjuustotäyte
1 3 pakettia (à 140 g) pehmeää vuohenjuustoa
2 1 prk (200 g) yrttituore-juustoa
3 0,5 ruukkua basilikaa
Parsatäyte
1 5 - 6 vihreää tankoparsaa
2 0,25 tl (¼ tl) suolaa
3 2 ruukkua erilaisia salaatteja
4 0,5 ruukkua basilikaa
5 2 rkl oliiviöljyä
6 3 tl sitruunamehua
Tomaattitäyte
1 200 g kirsikkatomaattia
2 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
3 1 prk (200 g) aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
4 0,5 dl pinjansiemeniä
5 0,5 tl rouhittua mustapippuria
6 0,25 tl (¼ tl) suolaa
Koristeluun
1 kasviksia
2 yrttejä
3 salaattia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 198 g
Proteiinia 9 g 121 g
Rasvaa 19 g 264 g
Kuitua 2 g 34 g
Energiaa kJ 1 101 15419
Energiaa kcal 263 3685

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: kasviksia, yrttejä, salaattia

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Kuori parsat ja poista puumainen tyvi. Keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
  2. Kelmuta pyöreä kulho (2 l). Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Kostuta 8–9 viipaletta liemellä. Vuoraa kulhon reunat ja pohja leivillä.
  3. Pehmennä vuohenjuusto haarukalla ja sekoita yrttituorejuuston kanssa. Ota 2/3 tahnasta erikseen ja siirrä jääkaappiin. Hienonna basilika ja sekoita se 1/3 tahnaan.
  4. Lusikoi tahna leiville kulhon pohjalle.
  5. Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla. Huuhtele, kuivaa ja hienonna salaatit ja basilika, lisää öljy ja sitruunamehu. Painele parsat ja salaattiseos täytteen päälle.
  6. Paloittele tomaatit. Valuta ja kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaattitäytteen ainekset keskenään. Levitä täyte salaattikerroksen päälle.
  7. Kostuta loput leivät ja aseta täytteen pinnalle. Peitä kelmulla ja laita päälle painoksi esim. muovinen leikkuulauta. Siirrä yöksi jääkaappiin.
  8. Kumoa kakku ja poista kelmut. Levitä kakun pinnalle loput juustotahnasta. Koristele salaatilla ja kasviksilla. Tee kakulle halutessasi parsavarsi.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5