Kolmen kaalin piirakka

29.12.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kolmen kaalin piirakka

Kaalin ystävän piirakassa on kerä-, puna- ja lehtikaalia. Mehevä kaalipiirakka saa makua rae- ja fetajuustosta.

Ainekset

10 annosta
Taikina
1 3 dl vehnäjauhoja
2 75 g margariinia
3 100 g raejuustoa
4 1 rkl kylmää vettä
Täyte
1 400 g keräkaalia
2 200 g punakaalia
3 200 g lehtikaalia
4 1 prk (270/180 g) salaattijuustokuutioita (feta)
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 100 g raejuustoa
8 3 kananmunaa
9 2 dl kermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 183 g
Proteiinia 12 g 116 g
Rasvaa 17 g 173 g
Kuitua 2 g 23 g
Energiaa kJ 1 153 11531
Energiaa kcal 276 2756

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Brunssi, Lounas
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista taikina. Nypi ainekset käsin tai monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Hienonna kerä- ja punakaali. Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi.

Kiehauta vettä suurehkossa kattilassa. Lisää joukkoon ensin keräkaalit. Lisää parin minuutin päästä punakaalit ja lehtikaalit. Keitä minuutin ajan. Huuhtele kaalit kylmällä vedellä ja valuta. Puristele mahdollisimman kuivaksi.

Sekoita kaalien joukkoon valutetut juustokuutiot. Mausta seos. Kaada kaali-juustotäyte taikinan päälle. Sekoita kulhossa loppu raejuusto, munat ja kerma, kaada seos kaalitäytteen päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5