Kolmen aineksen mämmimutakakku

14.3.2018
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kolmen aineksen mämmimutakakku

Mämmistä, suklaasta ja kananmunista valmistuu pääsiäisen helpoin kakku.

Ainekset

10 palaa
1 100 g tummaa suklaata tai maitosuklaata
2 0,5 rasiaa (à 700 g) mämmiä
3 5 kananmunaa
Lisäksi
1 vaniljajäätelöä tai -kastiketta
2 tomusokeria, halutessasi

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 145 g
Proteiinia 5 g 49 g
Rasvaa 6 g 61 g
Kuitua 2 g 22 g
Energiaa kJ 557 5570
Energiaa kcal 133 1331

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaniljajäätelöä tai -kastiketta, tomusokeria, halutessasi

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Säädä uuni 175 asteeseen.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti voilla tai öljyllä.
  3. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoitellen. Sekoita mämmi suklaasulaan.
  4. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset mämmi-suklaaseokseen.
  5. Vatkaa valkuaisen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto hellästi käännellen mämmiseokseen.
  6. Levitä kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
  7. Tarjoa kakun kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Vinkki: Katso vegaanisen mämmimutakakun resepti täältä

Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5