Kokonainen naudan sisäfilee

28.10.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kokonainen naudan sisäfilee

Ainekset

1 1 (n. 1,4 kg) kokonainen naudan sisäfilee
2 1 tl rouhittua viherpippuria
3 1 tl rouhittua mustapippuria
4 1 tl suolaa
Paistamiseen:
1 öljy-voi-seosta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 0 g
Proteiinia 296 g
Rasvaa 85 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 8181
Energiaa kcal 1955

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa lihasta käyttöön vain sen tasakokoinen keskiosa. Hyödynnä yli jäävät palat esimerkiksi paistamalla niistä pihvejä. Poista lihasta kalvot terävällä veitsellä.Hiero pippurit fileen pintaan. Kuumenna pannu kuumaksi, lisää rasva ja ruskista liha siinä kauttaaltaan.Paina lihalämpömittari lihanpaksuimpaan kohtaan. Siirrä liha uunivuokaan ja kypsennä, kunnes sen sisälämpö osoittaa 57-astetta. Ripottele pinnalle suolaa.Ota liha uunista ja kääri folioon vetäytymään 30 minuutiksi. Muista, että lihan sisälämpö nousee vielä hieman tässä vaiheessa. Leikkaa liha viipaleiksi uunissa kuumennetulle tarjoiluvadille juuri ennen tarjoilua. Tarjoa homejuustokastikkeen ja valkosipuliperunoiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: naudan filee naudanliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5