Kipparin kaali-makaronilaatikko

6.7.2018
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kipparin kaali-makaronilaatikko

Lapsetkin tykkäävät, kun kaaliveneet seilaavat ruokapöytään makaroniaalloilla. Lihattoman laatikon makuyllätys on munamaitoon sekoitettu savujuustokerma.

Ainekset

6 annosta
1 1 pussi (400 g) tummaa makaronia
2 1 l vettä
3 2 kasvisliemikuutiota
4 0,5 rkl rypsiöljyä
5 1 suippokaali
6 3 kananmunaa
7 4 dl maitoa
8 1 prk (250 ml) savujuustokermaa (Kippari)
9 1 dl persiljaa hienonnettuna
10 0,5 tl suolaa
11 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 315 g
Proteiinia 14 g 86 g
Rasvaa 22 g 135 g
Kuitua 4 g 25 g
Energiaa kJ 1 977 11861
Energiaa kcal 472 2835

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutiot ja makaronit. Keitä 8 minuuttia. Älä valuta.
  • Öljyä uunivuoka kevyesti. Kumoa makaronit liemineen vuokaan.
  • Lohko kaali ja paina lohkot makaronien joukkoon.
  • Riko kananmunat kulhoon. Sekoita maito ja kerma munien joukkoon. Lisää hienonnettu persilja, suola ja pippuri. Valuta seos tasaisesti vuokaan.
  • Paista makaronilaatikkoa 180-asteissa uunissa noin 40 minuuttia.

Vinkki: Lisää makaronilaatikkoon paistettua jauhelihaa tai härkistä.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5