Kinuskitäytekakku

26.4.2006
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kinuskitäytekakku

Ainekset

20 annosta
Pohja:
1 6 kananmunaa
2 2 dl sokeria
3 2 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl perunajauhoja
5 2 tl levinjauhetta
Kostutus:
1 1,5 dl laimennettua sitruunamehua
2 2 tl sokeria
Täyte:
1 250 g maitorahkaa
2 2 dl kuohukermaa
3 0,5 dl sokeria
4 1 tl vaniljasokeria
5 2 dl omenahilloa
6 3 dl vadelmia
Kinuskikuorrutus:
1 2 dl kuohukermaa
2 1,5 dl fariinisokeria
Reunoille:
1 4 dl kuohukermaa
2 2 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 600 g
Proteiinia 5 g 92 g
Rasvaa 14 g 283 g
Kuitua 1 g 15 g
Energiaa kJ 1 120 22402
Energiaa kcal 268 5354

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt laimennetulla ja sokerilla maustetulla sitruunamehulla. Täytä kakku. Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokerit. Soseuta vadelmat lautasella haarukalla kevyesti painellen. Levitä ensimmäiseen väliin kermavaahto ja omenahillo ja toiseen kermavaahto ja vadelmat. Valmista kinuskikuorrutus. Kaada kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta hiljalleen n. 15 minuuttia. Kokeile kinuskin kiinteyttä pudottamalla pisara kakulle. Jos se ei imeydy kakkuun, kinuski on valmista. Muuten jatka kinuskin keittämistä. Kaada kinuski kuumana hitaasti kakun päälle ja anna valua reunoille. Hyydytä kinuskikuorrute kylmässä. Vaahdota kerma ja levitä osa kakun reunoille. Pursota loppu kermavaahto reunoille. Ripottele kakun reunoille koristeeksi mantelilastuja tai koristerakeita.

Huom! Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä niitä 2 minuuttia ennen käyttöä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kermakakku täytekakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5